DE POSITIEVE EFFECTEN
VAN ZWEMMEN IN HET WATER

Wie graag fysiek actief wil zijn zonder het lichaam al te veel te belasten is best af in het water! Veel mensen denken daarbij onmiddellijk aan zwemmen, maar er zijn nog een heleboel sporten die je in het water kan beoefenen. Sporten in het water heeft vele voordelen doordat de zwaartekracht wegvalt in het water. Daardoor is de kans op blessures veel kleiner, het water helpt je immers om je lichaamsgewicht te dragen.

Door de weerstand van het water worden je spieren meer uitgerekt, minder belast en toch intensiever getraind dan op het land. Daarnaast heeft water ook een kalmerende werking, het geeft een vrij en veilig gevoel.

AQUAFITNESS

Met aquafitness train je elke spier in je lichaam en door de variatie in intensiteit is dit voor iedereen toegankelijk. Van jong tot oud, zwangere vrouwen die in vorm willen blijven, sporters die moeten revalideren,…

We helpen iedereen zijn doel te bereiken met behulp van aquafitness. Daarvoor werken we in kleine groepen van maximum 8 personen. Het verbeteren van de dagelijkse functies staat centraal door te werken aan uithouding en het versterken van de algemene spiergroepen zoals de buik- en rugspieren. Je kan aansluiten bij een bestaande groep of zelf een groep samenstellen in samenspraak met Katrijn

ZWEMLESSEN

Zwemmen wordt beschouwd als een heel gezonde vorm van recreatie en lichaamsbeweging. Samen met je gezin, kleinkinderen en vrienden zwemmen geeft een gelukzalig gevoel! Het is dus nooit te laat om te leren zwemmen! Ook als je je techniek wil verbeteren of nieuwe slagen zoals rugcrawl of vlinderslag wil aanleren, kan je terecht bij Beneau. Neem contact op voor meer informatie.

Kindjes zijn dol op zwemmen! De zwemlessen zijn heel populair omdat er in groepjes per twee of individueel wordt gewerkt, op die manier krijgen ze de individuele aandacht
om snel te evolueren, maar ook de kans om van elkaar te leren en door te zetten. De lessen worden op een speelse manier gegeven zodat kinderen op hun eigen tempo zelfstandig leren zwemmen. Houd zeker ook de sociale media in de gaten want tijdens de schoolvakanties organiseren we meerdere zwemlessen op vaste tijdstippen.

De wachttijd om een plaatsje te pakken te krijgen kan oplopen tot 6 maanden. Schrijf je alvast hier in om op de wachtlijst te staan.

FLOATFIT EEN HIIT

Calorieën verbranden, in balans blijven, je conditie naar een hoger niveau brengen, dat is een HIIT (high intensity interval training). Floatfit is een workout van 30 minuten op het water. Je staat op een drijvende mat waardoor je continu je balans moet bewaren tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Door de weerstand van het water moeten je spieren net iets harder werken dan op land.

Tijdens een les Floatfit werk je dus enerzijds aan een betere balans, coördinatie en houding en anderzijds aan spierversterking en je conditie. Doordat je zowel je hoofd als je spieren gebruikt, zal je 30 minuten inspannen en ontspannen. Volg zeker ook onze Instagrampagina voor leuke acties!

HYDROTHERAPIE

Een groot succes zijn ook de trainingen en revalidaties op maat. Hydrotherapie wordt gegeven door Ilse Robert. Ilse is Kinesitherapeut – Manueel Therapeut

Actieve revalidatie in het water.

De sessie hydrotherapie gaan door in kleine groepjes van minimum 2 en maximum 4 deelnemers, op deze manier kan iedereen voldoende individueel bijgestuurd worden.

Men krijgt allen een aquajoggingsbelt aangemeten, deze zorgt ervoor dat je verticaal in het water kunt blijven drijven. De basis van de therapie is aquajogging; lopen in het water, hieraan worden telkens verschillende oefeningen gekoppeld in functie van de pathologie en problematiek van de aanwezige deelnemers.

Er wordt telkens variatie in de lessen ingebouwd, zo ligt het accent wisselend op conditie, kracht, uithouding en lenigheid. Zo blijven de lessen leuk, afwisselend en motiverend!

Op heden werd reeds duidelijk dat hydrotherapie een positief effect had bij verschillende pathologiën, onder andere bij chronische pijnpatiënten, frozen shoulders, post-covid, orthopedie in vroeg stadium van revalidatie, lage rugpijn, arthrose en zoveel meer..

Ilse studeerde af in 2017 aan de Universiteit Gent als master in de musculoskeletale kinesitherapie en sportrevalidatie. Nadien schoolde zij zich bij op verschillende domeinen van de sport waaronder initiator zwemmen en de preventie en behandeling van running-related injuries.

In 2020 behaalde ze het postgraduaat manuele therapie aan de Universiteit Gent.

Ilse deed ervaring op in Zweden ifv hydrotherapie bij pijn/neuropatiënten.

Verder deed zij ervaring op als kinesiste bij zowel KAA Gent Ladies en Futsal Team Gent.
Ilse zal instaan voor hydrotherapie, revalidaties en trainingen op maat in het water.

VRIJ ZWEMMEN

Zwemmen is rustgevend en ontspannend, zeker in de omgeving waar Beneau zich bevindt. Daarom kan je het zwembad ook gebruiken voor jezelf, zo ben je eventjes helemaal weg en kan je genieten van een beetje ‘me-time’ of ‘quality time’ met het gezin in de beste omstandigheden.

WELLNESS

Bij genieten denken we ook aan een Finse sauna en Turks Stoombad, ook dit kan bij Beneau! Maak een afspraak en laat je vermoeide en pijnlijke spieren heerlijk ontspannen! Ook op je luchtwegen, bloeddruk en huid heeft de Finse sauna en Turks stoombad een possitief effect.

Interesse in een van onze trainingen?

Doe met ons mee!